5 dec. 2012

Grönkålspaj med valnötter

Jag tjuvstartade faktiskt julen förra veckan, med en grönkålspaj. För själv förknippar jag verkligen grönkål med julen. Grönkål, rödkål, broccolipaté med valnötssås och rödbetssallad är mina stora favoriter på julbordet. Idag blev det hursomhelst en paj med grönkål och valnötter. Just nötterna gör den väldigt mättande. Kolla tidigare recept för skal.

Recept:

250-300 gram grönkål
2 rödlökar
150 gram grovt hackade valnötter
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl riven ost
salt & peppar

Hacka grönkålen ganska grovt och koka den i saltat vatten. När den mjuknat så låt den rinna av i ett durkslag. Hacka och stek rödlöken. Stek även grönkålen. Gör äggstanning och blanda i grönkålen, valnötter, salt och peppar. Fördela blandningen i pajskalet och strö på riven ost. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar