20 nov. 2012

Päronsmulpaj med mörk choklad

Äntligen har jag bidragit med en paj. Det var länge sedan.

Receptet är följande
200 gram mörk choklad
150 gram smör
6 dl havregryn
200 g (ett paket) mandelmassa
1 stor burk konserverade päron (står vid efterrättsfrukterna, vid glassen ofta :) )

Och såhär gör man:

Skär päronen i långa skivor och lägg dem i bottnen på pajformen.

Häll upp havregrynen i en bunke och riv mandelmassa som du häller i. Smält sedan smöret och rör ner tillsammans med havregrynen och mandelmassan. Blanda runt till det blir smuligt.

Bryt chokladen i bitar och lägg över päronen. Toppa med smulorna.
Grädda skapelsen på 175 grader i ca 30 minuter eller tills smulorna börjar få färg.


Vi åt detta med vanligglass men det funkar nog med vaniljsås med gissar jag...jag varnar dock för grädde eftersom detta blev en mäktig skapelse som behöver slinka ner med något som känns lättare än grädde.








Kramar Paulina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar