24 nov. 2012

Sommarens sista krusbär...

Är hemma hos mina päron i regionens huvudstad. Fick i uppdrag att baka. Under en djupdykning i frysen fann jag en mindre krusbärsskörd. Krusbärspaj var givet. Då lillasyster vegan också ville ha fick det bli en utan smör, mjölk och ägg,

Recept :

4 dl vetemjöl
2 msk socker
175 gram smörfritt margarin
1 msk kallt vatten
Ca 3 dl krusbär
2 bananer

+ lite mer socker och margarin

Blanda mjöl, socker, margarin och vatten väl. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 170 grader. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut krusbären och bananerna på degen men se till att du lämnar en kant som du kan vika över. Sockra och lägg på några små margarinklickar. Sen viker du försiktigt över kanten. Grädda pajen i ca 50 minuter. Servera med havreglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar