14 okt. 2012

Smulpaj med mörk choklad

Mycket händer i våra liv just nu. Själv går jag in i en tre-dagars tentadvala med start imorgon, önska mig lycka till! Men hittills har helgen var fin och givetvis fylld med paj. Vår mystiska väninna M var åter på besök när det var dags att testa nya mumsiga pajer.

Bland annat var det dags för en prima smulpaj.

Recept:
125 gram smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl hackade valnötter
100 gram grovt hackad choklad

Frysta hallon och blåbär

Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och valnötter och låt degen stå i kylen en stund tills den ska användas. När det är dags för efterrätt tar du i bären i en fin pajform och smular på degen. Låt den så i ugnen ca en kvart i 225 grader. Sedan strör du på chokladen och låter den smälta i ugnen. Avnjut med vaniljglass.
Välj alltid Fairtrade-certifierad choklad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar