1 okt. 2012

Grönsakspaj

Grönsakspaj låter nyttigt, blandar du den med grädde och massa ost blir den även festlig. En sak jag är dålig på är att försteka grönsakerna. Det måste man/dam alltid göra! Annars stelnar inte äggstanningen och pajen blir ganska vattnig.

Receptet

Mördegsskal:
4 dl vetemjöl
150 gram smör
1 ägg
2 tsk kallt vatten
salt
Smeta ihop smöret, saltet och mjölet. Tillsätt vatten och ägg efterhand. Tryck ut degen i pajskalet. Blir det för kladdigt så ställ det på svalning i kylen en stund. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-15 minuter.

Fyllning
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 halv purjolök
3 ägg
3 dl grädde
1 dl riven gréve
3 tsk soltorkadtomatkräm (finns att köpa i liten burk, mumsig smaksättning)
salt & peppar

Hacka alla grönsaker och stek dem i lite olivolja. Vispa ägg och grädde. Blanda ned ost, soltorkadtomatkräm, salt och peppar. Blanda i de stekta grönsakerna och häll i blandningen i pajskalet. Grädda i ca en halvtimma. Alla ugnar är så individuella och tid är svårt att säga. Stick med en gaffel i äggstanningen lite då och då för att se när pajen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar