28 okt. 2012

Tidsparande eller bara fusk?


Ibland under djupare pluggtider ska det gå snabbt att laga mat. Paj tar ganska lång tid att göra. Deg ska knådas ihop. Den ska stå i kylen ett tag. Grönsaker ska stekas, äggstanning blandas och sen ska den stå ett tag i ugn. Så är hungern stor och tiden knapp är paj inte det mest optimala - om inte du har förberett förstås.
Halvfabrikat är ett alternativ som testades nyligen i form av färdigjort pulver som skulle få lite vatten tillsatt för att bli pajskal. Är detta förresten hel- eller halvfabrikat? Resten av pajen var ju liksom färska grönsaker, burkbönor, créme fraiche och processad svamp (quorn). Hursomhelst. Lite tid sparades, lite disk sparades ett helt decilitermått (eftersom det enbart användes till vatten!) och det var ganska enkelt. Degen hade en lite speciell konsistens, men var ändå lätt att trycka ut i formen. Skalet behövde heller inte förgräddas, ännu mer tid sparades, och det smakade helt okej, ganska gott faktiskt.
Personligen föredrar jag att själv knåda och få ihop ett skal som är lite grövre. Gör jag skalet själv blir det nyttigare på många sätt och mer ekologiskt givetvis. Men kul är det att testa färdiggjorda saker. Finns nog en möjlighet att jag köper och använder denna smidiga produkt igen. Men mest för smak- och tillagningsvariationens skull. En god tacopaj blev det och tentorna gick prima!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar