Så, då jag är självutnämnd expert och snart ska
Du behöver:
Ägg (så många som du tror du kommer äta, jag brukar ha 3 st)
Smör
Olja (att steka i)
salt
Eventuella smaksättare:
Gräslök
Peppar
Att få till en perfekt äggröra handlar om temperaturväxling och KONSTANT rörande. Du börjar med att vrida upp vald kokplatta till den högsta temperaturen.
Häll ner lite olja och kläck ner äggen. Vänta med att röra tills du ser att vitan börjar gå från genomskinlig till vit. Så fort den börjar gå åt vitt sänker du temperaturen till medelvärme (eller lite lägre än medelvärme) och börjar röra med ballongvisp eller stekspade. Samtidigt tar du av stekpannan från plattan. Rör om ett slag. Lägg tillbaks pannan på kokplattan och fortsatt rör i äggen. Lägg i en klick smör i röran och rör om. Ta av pannan från plattan och ställ tillbaks den. Rör hela tiden. Skapandet av den perfekta äggröran är ett handlar om aktivitet och känsla.
Det sista du gör är att adera smakförstärkare Gr123 (kemisk beteckning för gräslök)...
om du vill. Jag älskar att ha i gräslök i min äggröra men gillar du det inte, salta och ät den som den är. Man kan ev. tillsätta lite peppar också.
kramar Paulina
Du har svintat spisen, najs!
SvaraRadera???? Min spis ser hemsk ut. Detta, kära du, är min diskbänk ;)
Radera